Kerstvakantie 2010 Ameland

Door Dhr_Soulslayer op zondag 26 december 2010 09:49 - Reacties (5)
Categorie: Meuk, Views: 3.326

En hiermee wil ik bewijzen dat niemand te oud is voor Lego en Knex.Een kraan van lego aangestuurd door een RCX 1.0 unit.
Even een overzicht van de opstelling plus een testrit aka failrit.
2de test rit. Geen enkel probleem.

Fijne Kerstdagen en een Gelukkig en Gezond 2011

P.S. Nee een embedded video lukte mij niet. Any help on that one?
Thanks Kronolith

IBM X345 Reinstall

Door Dhr_Soulslayer op maandag 15 november 2010 02:49 - Reacties (4)
CategorieŽn: ICT, Meuk, Views: 2.762

Dit weekend maar eens mijn webserver opnieuw geÔnstalleerd. Althans dat was wel de planning. Voor mij was dit wel een mooie mogelijkheid om 3 nieuwe schijven te plaatsen. Uiteindelijk komt de configuratie dan uit op 6x 36,4gb 10.000rpm SCSI . Per 2 schijven een raid1 array en dan verspreid over de 3 array's een linux LVM voor mijn Ubuntu webserver.

Maargoed zo tegen 3 uur vanmiddag liep ik tegen mijn eerst obstakel aan: mijn IBM raid controller kan schijnbaar maar 1 array aanmaken. Het betreft een IBM ServeRaid 5i. Op internet kom ik wel tegen dat het mogelijk is maar mij lukt het niet. Ook al laat ik mijn controller keurig de eerste array aanmaken en helemaal synchroniseren de tweede array kan ik niet aanmaken, alleen maar een hot-spare toevoegen.

Ondertussen was het tijd voor het avondeten en na de chinees had ik een helder idee. Wat als ik een software raid oplossing maak zoals ik de raid verdeling in gedachte had op de controller. Via de Ubuntu setup alles aangemaakt en 2 lvm's gemaakt. Eentje voor de data en eentje voor de Swap. Echter tijdens de installatie liep de install vast waardoor ik de server een harde reset moest geven. Dit heeft blijkbaar alle software raid array's vernageld want niks werkt nu meer goed.

Uiteindelijk via Gparted Live alle schijven gewist en uit de MD devices gehaald maar in de ubuntu setup zie ik deze nog wel en kan ik ze niet verwijderen. Al met al ben ik mijn hele zondag kwijt geweest voor een klusje waar ik eigenlijk alleen de middag voor wou gebruiken.

Wellicht iemand die ervaring heeft met een dergelijke opzet danwel ervaring met de X345 serie van IBM? Ik zou enorm geholpen zijn als alles weer loopt zoals het moet.
Nu maar mijn bed in duiken want morgen begint er weer een nieuwe schoolweek.

Te lang

Door Dhr_Soulslayer op zaterdag 20 februari 2010 03:44 - Reacties (3)
Categorie: Meuk, Views: 2.724

Ja de titel,

Te lang niks laten horen hier op tweakblogs. Hoe dat komt? Druk met school, werken, vrienden en vriendin. Dan schiet posten op je tweakblog er nog wel eens bij in. Maargoed nu heb ik even de tijd om te posten tussen alle hektiek door. Straks om 10 uur gaat de wekker weer. Te vroeg op een zaterdagochtend maarja het is voor goede doel.

Nu hoor ik jullie vragen welke goede doel dan? Nou dat is de scouting hier in Zutphen. Hier ben ik op moment actief bij de jongste leeftijdgroep van 5 tot 7 jaaractuief wat ik al heel lang met plezier doen. Ondertussen is er hier toch wel het een en ander veranderd. Ik ben toegelaten op mijn nieuwe opleiding. Dit is de opleiding HBO ICT Beheer op het Saxion in Enschede. Dit is voor mij een 3 jarige opleiding omdat ik al van het MBO af kom. Ik hoef gelukkig geen stage te lopen behalve mijn afstudeer stage. Dat komt helemaal goed alleen is het wel dat er op school in hoog tempo door het CCNA gebeuren gejast wordt. Per week 3 hoofdstukken :| Gelukkig is het allemaal redelijk te snappen omdat ik dit al eens gehad heb in mijn CCNA2 opleiding. Ja deze doe ik voor de tweede keer omdat Cisco het zo leuk vond om versie 3.6 te schrappen en 4.0 uitbrengen waardoor 3.6 certificeringen niet meer geldig zijn. Helaas maar wel een goeie opfris oefening.

Maargoed nu duik ik maar me bed in want anders heb ik morgen echt een kop waarmee ik de buitenmuur kan inslaan. Iets met Grolsch en Wodka...

Vrijheid Blijheid?

Door Dhr_Soulslayer op maandag 4 mei 2009 10:18 - Reacties (9)
CategorieŽn: ICT, Meuk, Views: 3.496

Goed daar zit je dan als afgestudeerd student. Diploma is binnen en alles ging gelukkig goed. Jawel vorige maand heb ik mijn MBO Niveau 4 diploma behaald aan het Graafschap College te Doetinchem. Dit ging gelukkig allemaal vlekkeloos en met een handdruk van het afdelingshoofd kon ik vertrekken.

Maarja wat dan? Helaas is nu het geval dat ik mijn diploma in April heb gehaald ik niet meteen kan instromen in een nieuwe opleiding. Had ik dit in Februari gedaan dan was er geen probleem geweest. Maar helaas. Maar goed ik had zoiets van ik vind wel even een tijdelijke baan tot september om daarna aan mijn HBO opleiding te beginnen. Juist vanmorgen de bevestiging binnen gekregen van mijn inschrijving dus dat is het probleem niet. Nee om nu een baan te vinden wordt erg moeilijk. Uitzendburos waar ik eerder zonder probleem aan het werk kon hadden op eens niks meer en bij mijn weekend baantje wordt ik ook niet echt meer ingepland ondanks dat ik aan gegeven heb dat ik echt wel meer wil en kan werken. Maar goed we wachten af.

In de tussentijd zit ik nu thuis. Op zich ook wel erg lekker zo voor even maar ik zie het nog niet voor me dat ik de rest van maanden tot september thuis zit. Uiteraard moet je daar zelf actie in ondernemen dus dat gaan we deze week ook doen. Zaterdag in de krant gelezen dat er een organisatie is die ICT studenten aan een baan helpt op hun vakgebied binnen heel Nederland. Altijd het proberen waard.

Verder van het weekend mijn nieuwe tweedehandse patchkast opgehaald en uit elkaar gehaald. Hij is namelijk veels te lomp en zwaar om in een keer 2 verdiepingen omhoog te tillen. De afmetingen van de kast zijn: 210 x 80 x 80 dus het is een best grote kast. Deze heb ik voor weinig op marktplaats gevonden. Maar over de installatie van het rack en het inbouwen van de server prut zal ik nog een paar foto's maken en hier plaatsen.

Maar goed nu eerst maar eens een baan vinden en dan verder kijken.

Begin 2009

Door Dhr_Soulslayer op donderdag 1 januari 2009 06:09 - Reacties (6)
Categorie: Meuk, Views: 3.490

Zo,

2009 is begonnen. Geen goeie voornemens voor dit jaar want ze worden toch niet waargemaakt. Oudejaarsnacht ben ik goed door gekomen. Geen hele erge dingen meegemaakt. Tot mijn verbazing maar 1 keer de ambulance gehoord. Verder was het een erg gezellige avond. Toch dan nu maar na het thuis komen mijn eerst blog post van 2009 posten. Hopelijk brengt 2009 mij veel voorspoed en van alles anders positief.

Mijn oudejaarsavond bestond uit het bezoeken van verschillende vrienden, kennissen en vriendinnen. Daarna zo rond half 2, kwart voor 2 begonnen aan een poker avond. Dit liep erg goed en ik heeft 2 van de 3 rondes gewonnen. Er werd gelukkig niet om echte inzet gespeeld maar alleen met fiches. Daarna nog wat vuurwerk afgestoken maar dat stelde niet veel voor. Nou moet ik wel vertellen dat die poker avond gehouden werd bij een ex van mij. Heel erg aardig meisje wat ondertussen alweer een vriend heeft. Tussen die 2 is het helemaal koek en ei. Mja ik kan het heel erg goed met haar vinden. Na de poker avond waren zij en ik nog even alleen bij haar. Haar ouders sliepen ondertussen al en wij hebben netjes alles opgeruimd. Maar bij het weggaan gebeurde het. Hoe het precies kwam weet ik niet meer maar wij stonden lekker te zoenen. Niet van dat slappe zoenen maar toch echt wel passioneel. Zou ze dan toch nog gevoelens voor mij hebben? Wie weet wat 2009 zal brengen.

Ik zal dus nu maar afwachten wat 2009 zal brengen. Ik ga ervoor dat ik mijn opleiding succesvol afsluit en kan beginnen met mijn HBO. Dat zijn de belangrijkste dingen die ik wil doen dit jaar. Verder laat ik het wel over me heen komen. Verder wens ik elke Tweaker en Tweakers.net medewerker een heel gezond en gelukkig 2009.

En als afsluitende quote:"Dat we hem maar vaak mogen krijgen want lusten doen we het wel."